Bemutatkozik a Lábodi MEDOSZ Sportegyesület

 

Lábod községben 10 egyesület illetve civil szerveződés működik, közülük egyik legrégebbi múltra visszatekintő a Lábodi MEDOSZ Sportegyesület.

 

A Lábodi Sportegyesület 1920-ban alakult. Története az 1950-es évektől ismert. Akkor labdarúgó csapata a járási bajnokságban szerepelt, a fennmaradt régi hivatalos pecsét szerint „Lábodi Traktor Sportkör”- néven.

A „ Lábodi MEDOSZ Sportegyesület”- nevet a Lábodi Állami Gazdaság létrejöttekor 1958-ban vette fel. Az ezt követő évekhez kötődik az Egyesület legsikeresebb időszaka. Az egyesület önálló működtetője ekkor a Lábodi Állami Gazdaság. Településünkön ekkor készült el a sportpályai öltöző, megújult, gyepszőnyegében teljesen felújításra került a ma is NB.III-as színvonalú füves játéktér, majd kialakításra került a Sport utca végében egy jelenleg is használatban lévő edzőpálya

.

2005-ben a Sportegyesület elnöke Futó Lajos kezdeményezésére az őt körülvevő sportrajongók 38 fővel létrehozták a „Lábodi MEDOSZ-ért” Baráti Kört. Ez a civil szerveződés, az Önkormányzat az egyesület vezetésével együtt közösen látja el az egyesület által használt sportlétesítmény fejlesztését, évi rendszeres karbantartását, szükséges felújításait is.

2005-től kötelezően már felnőtt, ifjúsági, serdülő és 3 korosztályos utánpótlás csapatot szerepeltetünk a Magyar Labdarúgó Szövetség Somogy Megyei Igazgatósága által kiírt bajnokságokban. Az újból induló BOZSIK program keretében szerepeltettük és szerepeltetjük U.7,9,11, korosztályos csapatainkat, majd az új versenyszabályzat értelmében az U.13,16-os korosztályos csapatokat.

A Sportegyesület elnökségének legfőbb stratégiája az utánpótlás korosztályú fiatalokkal való foglalkozás, hiszen ez a korosztály biztosítja majd a MEDOSZ játékos utánpótlását.

Évről évre javuló körülmények között folyik az egyesületnél a csapatok felkészítése, szerepeltetése. E fejlődéshez az Önkormányzat és a Baráti Kör segítő munkáján kívül nagyban hozzájárultak a különböző szintű és formájú sikeres ( LEADER,TAO ) pályázatok, a Magyar Labdarúgó Szövetség által megítélt támogatások, kedvezmények és a helyi vállalkozók, társadalmi segítők, sportbarátok, szurkolók együttműködése is. Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy csak így lehet és kell a jövőben is tevékenykedni egy települési sportegyesületnek.

 

A Lábodi MEDOSZ SE Elnöksége:

Elnök:

Fodor András

Tagok:

  • Bonnyai József
  • Effenpergel Tamás
  • Fábián Zoltán
  • Horváth József
  • Kovács Róbert
  • Stróbel József
  • Tompa Richárd

Ellenőrző Bizottság:

Elnök: 

Harsházi Balázs

Tagok:

  • Benke Péter
  • Hosszú Alexander

 

 

Tevékenységünk minden pillanatában él szlogenünk: ” EGYÜTT EGYMÁSÉRT, TEGYÜNK TÖBBET TELEPÜLÉSÜNKÉRT ÉS A LÁBODI MEDOSZÉRT ”